CNC-bearbejdning

Hos Lars Broe Rustfri stål A/S tilbyder vi CNC-bearbejdning og spåntagning med fræsning, drejning og notning. Vi råder over en moderne maskinpark, som bl.a. indeholder drejebænke med Y-akse, drejebænk med SUB og fræser med 3 akser. Med disse CNC-maskiner kan vi løse en bred vifte af opgaver inden for CNC-bearbejdning og spåntagning.

Spåntagning er en bearbejdningsproces inden for CNC-bearbejdning, hvor vi gennem CNC-styret maskinbearbejdning anvender diverse skærende værktøjer til at fjerne dele (spåner) af emnet. CNC er en forkortelse for Computer Numerical Control, og betyder i sin enkelhed, at bearbejdningen af emnerne er computerstyret. Dette sikrer en høj detaljegrad og præcision i spåntagningen.

Ved spåntagning kan emnerne bearbejdes på flere forskellige måder alt efter behovet og materialet. Derfor foregår spåntagning også med forskelligt værktøj fra opgave til opgave, hvor det skærende værktøj der anvendes, ændres alt efter bearbejdningsmetoden og målet for slutproduktet.

Når du får udført CNC-bearbejdning så som spåntagning hos Lars Broe Rustfri stål A/S kombinerer vi CNC-teknologien med vores ekspertise udi materialet, hvilket betyder, at du kan få udført spåntagning i både hårde og bløde metaller, rustfrit stål, aluminium, titanium, kobber og messing.

Vores maskinpark er udstyret med følgende inden for CNC-bearbejdning:

– CNC Fræsning

– CNC Drejning

– CNC Notning

– CNC Savning (ø400)

Læs mere under de enkelte emner, hvor vi beskriver processen for vores forskellige bearbejdningsmetoder nærmere.

Har du behov for andet end CNC-bearbejdning, er Lars Broe Rustfri stål A/S også din erfarne leverandør inden for smedeopgaver, kantpres og meget mere. Læs nærmere om vores øvrige kompetencer på siderne om vores pladeværksted, smedeværksted eller vores efterbearbejdninger.

Peter Kaare Rasmussen

Salgschef
Peter
Rasmusen

Telefon: 28 10 42 15
Email: pr@larsbroe.dk

Fabrikant
Lars
Broe

Telefon: 20 83 91 20
Email: lb@larsbroe.dk

Kontakt salgschef Peter Rasmusen eller fabrikant Lars Broe for at høre nærmere om, hvilke opgaver vi kan udføre for dig. 

CNC-bearbejdningsmetoden CNC-Drejning anvender vi, når vi fremstiller emner som cylindre, aksler og andre symmetriske eller afrundede emner. Med CNC-drejning fra Lars Broe Rustfri stål A/S er du sikker på at få udført spåntagning med stor præcision og høj overfladekvalitet på dine emner i metal.

Drejning sker ved, at det emne som skal bearbejdes, roteres og mødes af det skærende værktøj. Værktøjet tilspændes og føres mod emnet, hvor det bevæger sig gennem emnet og skærer spåner fra emnet efter den tegning, som er indlæst i computeren.

Vi benytter forskellige bearbejdningsmetoder alt efter opgaven, som du skal bruge drejning til. For eksempel udfører vi profildrejning, konusdrejning, plandrejning og gevinddrejning.

Haas ST-serien er et højtydende drejecenter, som er designet til at give opsætningsfleksibilitet, ekstrem stivhed og høj termisk stabilitet.

ST-30Y er rummelig og gør det med tilføjelsen af Y-aksen og spændende værktøjer muligt at fræse, bore og tappe for øget maskinkapacitet.

Drejebænken kan dreje unikke emner, som giver konstruktøren designfrihed.

2 stk. CNC drejebænk · Hass ST-30Y

Bearbejdningsområde:

Patron 457 mm
Stang op til 65 mm
Max drejelængde 584 mm – 1200 mm
Max gennemboring 76 mm.

Haas ST 30Y produktions eksempel

Nakamura-Tome TW-8 er en super-effektiv drejebænk med ladestation, hvilket giver et minimum af håndtering. 

Materialet færdigbearbejdes fra start til slut. Yderst velegnet til små emner og mange styk.

CNC drejebænk · Nakamura-Tome TW-8

Bearbejdningsområde:
Max dreje diameter 42 mm
Max drejelængde 115 mm.

Nakamura-Tome TW-8 produktions eksempel

Ved profildrejning foregår CNC-bearbejdning af metalemnet med et skæreværktøj, der skaber en fordybning eller indsnævring i emnet. På denne måde skabes der en klar profil, hvor vi med CNC-drejningen kan skabe fordybninger med særligt høj præcision.

Hvis du skal have en jævnt stigende eller faldende diameter på dit emne, tilbyder vi konusdrejning. Her får du bearbejdet dit emne i en kegleform, hvilket finder mange anvendelser.

Med plandrejning bearbejdes emnet på en flade, der ved hjælp af skæreværktøjet gøres plan. Plandrejning er den oplagte bearbejdningsproces, når irregulære emner skal have plane flader.

Hos Lars Broe Rustfri stål A/S kan du både få skåret indvendigt og udvendigt gevind i dine emner af metal, og vi sikrer en korrekt profil og gevindstigning på alle dine emner.

Vi råder over en moderne maskinpark og løser mange forskellige opgaver inden for præcisionsbearbejdning i stål. Udover CNC drejning og fræsning i stål tilbyder vi også CNC træfræsning.