CNC bearbejdning

Vi tilbyder CNC bearbejdning og spåntagning

CNC bearbejdning med fræsning, drejning og notning

Hos Lars Broe Rustfri stål A/S tilbyder vi CNC bearbejdning og spåntagning med fræsning, drejning og notning. Vi råder over en moderne maskinpark, som bl.a. indeholder drejebænke med Y-akse, drejebænk med SUB og fræser med tre akser. Med disse CNC-maskiner kan vi løse en bred vifte af opgaver inden for CNC-bearbejdning og spåntagning.

CNC bearbejdning - Spåntagning

Spåntagning er en bearbejdningsproces inden for CNC bearbejdning, hvor vi gennem CNC-styret maskinbearbejdning anvender diverse skærende værktøjer til at fjerne dele (spåner) af emnet. CNC er en forkortelse for Computer Numerical Control, og betyder i sin enkelhed, at bearbejdningen af emnerne er computerstyret. Dette sikrer en høj detaljegrad og præcision i spåntagningen.

Fleksibilitet ved spåntagning

Ved spåntagning kan emnerne bearbejdes på flere forskellige måder alt efter behovet og materialet. Derfor foregår spåntagning også med forskelligt værktøj fra opgave til opgave, hvor det skærende værktøj der anvendes, ændres alt efter bearbejdningsmetoden og målet for slutproduktet.

Dybdegående materialekendskab

Når du får udført CNC bearbejdning så som spåntagning hos Lars Broe Rustfri stål A/S kombinerer vi CNC-teknologien med vores ekspertise udi materialet, hvilket betyder, at du kan få udført spåntagning i både hårde og bløde metaller, rustfrit stål, aluminium, titanium, kobber og messing.

Vores maskinpark er udstyret med følgende inden for CNC-bearbejdning:

– CNC Fræsning

– CNC Drejning

– CNC Notning

– CNC Savning (ø400)

Læs mere under de enkelte emner, hvor vi beskriver processen for vores forskellige bearbejdningsmetoder nærmere.

Din totalleverandør

Har du behov for andet end CNC-bearbejdning, er Lars Broe Rustfri stål A/S også din erfarne leverandør inden for smedeopgaver, kantpres og meget mere. Læs nærmere om vores øvrige kompetencer på siderne om vores pladeværksted, smedeværksted eller vores efterbearbejdninger. Du kan også besøge vores YouTube kanal for at se et udpluk af vores kompetencer.

Peter Kaare Rasmussen - Salgschef

Salgschef
Peter
Rasmusen

Telefon: 28 10 42 15
Email: pr@larsbroe.dk

Lars Broe - Fabrikant - Kontakt

Fabrikant
Lars
Broe

Telefon: 20 83 91 20
Email: lb@larsbroe.dk

Kontakt salgschef Peter Rasmusen eller fabrikant Lars Broe for at høre nærmere om, hvilke opgaver vi kan udføre for dig. 

CNC drejning

CNC-bearbejdningsmetoden CNC-Drejning anvender vi, når vi fremstiller emner som cylindre, aksler og andre symmetriske eller afrundede emner. Med CNC-drejning fra Lars Broe Rustfri stål A/S er du sikker på at få udført spåntagning med stor præcision og høj overfladekvalitet på dine emner i metal.

CNC drejning i metal sker ved, at det emne som skal bearbejdes, roteres og mødes af det skærende værktøj. Værktøjet tilspændes og føres mod emnet, hvor det bevæger sig gennem emnet og skærer spåner fra emnet efter den tegning, som er indlæst i computeren.

Vi benytter forskellige bearbejdningsmetoder alt efter opgaven, som du skal bruge drejning til. For eksempel udfører vi profildrejning, konusdrejning, plandrejning og gevinddrejning.

CNC Drejebænk med Y-akse

Haas ST-serien er et højtydende drejecenter, som er designet til at give opsætningsfleksibilitet, ekstrem stivhed og høj termisk stabilitet.

ST-30Y er rummelig og gør det med tilføjelsen af Y-aksen og spændende værktøjer muligt at fræse, bore og tappe for øget maskinkapacitet.

Drejebænken kan dreje unikke emner, som giver konstruktøren designfrihed.

2 stk. CNC drejebænk · Hass ST-30Y

Bearbejdningsområde

Max dreje diameter – Patron 457 mm
Stang op til 65 mm
Max drejelængde 580 mm – 1200 mm
Max gennemboring 76 mm

Haas ST-30Y

Drejebænk SUB

Nakamura-Tome TW-8 er en super-effektiv drejebænk med ladestation, hvilket giver et minimum af håndtering.
Materialet færdigbearbejdes fra start til slut. Yderst velegnet til små emner og mange styk.

CNC drejebænk · Nakamura-Tome TW-8

Bearbejdningsområde

Stang-materialet lægges i magasinet, drejebænken programmeres herefter køre den fuldautomatisk indtil magasinet er tømt.

Max dreje diameter 42 mm
Max drejelængde 115 mm

Nakamura-Tome TW-8

Doosan Lynx 2100C

Bearbejdningsområde

Max dreje diameter 350 mm
Max drejelængde 330-500 mm
Max gennemboring 65 mm

LNZ Quick Load Servo 80S2

Automatisk stangføder-system til CNC-drejebænke, anvendt på vores Doosan, emne længde er 1000 mm.

Profildrejning

Ved profildrejning bearbejdes metalemnet med et skæreværktøj, der skaber en fordybning eller indsnævring i emnet. På denne måde skabes der en klar profil, hvor vi med CNC-drejningen kan skabe fordybninger med særligt høj præcision.

Kompleksitet

Profildrejning bruges ofte til at bearbejde mere komplekse spor, men denne kompleksitet varierer alt efter spåndybde, hastighed og tilspænding. Skærets næseradius og indgrebsvinkel spiller en afgørende faktor for adgangsforholdene, hvorfor emnets profil bør analyseres, så den bedste vinkel kan vælges.

Konusdrejning

Hvis du skal have en jævnt stigende eller faldende diameter på dit emne, tilbyder Lars Broe Rustfri stål A/S konusdrejning. Her skæres der langs emnets akse, og du får bearbejdet dit emne i en kegleform, hvilket finder mange anvendelser.

Konusdrejning bliver ofte anvendt i maskinindustrien, til blandt andet spændepatroner, koniske tandhjul m.m., og arbejdet kan udføres på mange måder. I visse tilfælde kan det være nødvendigt at udføre arbejdet på en specialdrejebænk.

Plandrejning - til plane flader

Med plandrejning bearbejdes emnet på en flade, der ved hjælp af skæreværktøjet gøres plan. Plandrejning er den oplagte bearbejdningsproces, når irregulære emner skal have plane flader, og denne teknik bruges særligt til udvendig bearbejdning af et emne.

Plandrejning er en simpel proces, og alt efter hvilken opgave der er tale om, kan der anvendes forskellige værktøjer, så det helt rette resultat opnås. Processen foregår ved, at emnet skæres fra enden, udefra og ind.

Gevinddrejning

Hos Lars Broe Rustfri stål A/S kan du både få skåret indvendigt og udvendigt gevind i dine emner af metal, og vi sikrer en korrekt profil og gevindstigning på alle dine emner. Gevinddrejning er en opgave, der kræver faglig viden og erfaring, da emnet skal drejes meget jævnt og præcist for at opnå den helt rette profil.

Særligt indvendig gevinddrejning kræver en effektiv spånafgang og processen kræver værktøj specielt til dette formål, mens udvendig gevinddrejning er ofte en mindre krævende proces, hvor der dog stadig kræves stort fokus på præcision.