CNC-spåntagning

Hos Lars Broe Rustfri stål A/S tilbyder vi CNC-styret maskinbearbejdning med fræsning og drejning. Vi råder over en moderne maskinpark, som indeholder alt du har behov for inden for CNC-spåntagning.

Spåntagning er en bearbejdningsproces, hvor vi gennem CNC-styret maskinbearbejdning anvender diverse skærende værktøjer til at fjerne dele (spåner) af emnet. CNC er en forkortelse for Computer Numerical Control, og betyder i sin enkelhed, at bearbejdningen af emnerne er computerstyret. Dette sikrer en høj detaljegrad og præcision i spåntagningen.

Ved spåntagning kan emnerne bearbejdes på flere forskellige måder alt efter behovet og materialet. Derfor foregår spåntagning også med forskelligt værktøj fra opgave til opgave, hvor det skærende værktøj der anvendes, ændres alt efter bearbejdningsmetoden og målet for slutproduktet.

Når du får udført spåntagning hos Lars Broe Rustfri stål A/S kombinerer vi CNC-teknologien med vores ekspertise udi metal, hvilket betyder at du kan få udført spåntagning i både hårde og bløde metaller, rustfrit stål, titanium, aluminium, kobber og messing i alle legeringer.

Vores maskinpark er udstyret med følgende inden for spåntagning:

– CNC Fræsning
– CNC Drejning
– CNC Savning (ø400)
– CNC Træfræsning (2170×2800)
– Save
– Søjleboremaskine

Kontakt os for at høre nærmere om, hvilke opgaver udi CNC-spåntagning, vi kan udføre for dig. Og læs mere under de enkelte emner, hvor vi beskriver processen for vores forskellige bearbejdningsmetoder nærmere.

Fræsning anvendes til bearbejdning af bl.a. maskinkomponenter, støbeforme og tandhjul, hvor metoden anvendes til at fræse plane flader, hjørner, kanter, spor og noter. Fræsning udføres med et roterende værktøj, hvis skær befinder sig på ydersiden og/eller for enden, alt efter hvilke krav opgaven stiller. Med CNC fræsning indlæser vi en fil, for eksempel en 3D-tegning, i vores fræsemaskine, hvorefter den computerstyrede bearbejdning sørger for en fræsning med høj præcision og fin detaljegrad.

Fræsning bruges til en række forskellige opgaver, da værktøjet er meget fleksibelt i sin opsætning. Mest populært er planfræsning, men hos Lars Broe Rustfri stål A/S tilbyder vi også hjørnefræsning og valsefræsning, notfræsning og sporfræsning samt gevindfræsning.

Gennem CNC fræsning kan der bearbejdes en bred vifte af materialer. Særligt materialer i rustfrit stål er populære til fremstilling af for eksempel maskinkomponenter. Materialet der bearbejdes og fræsningsmetoden der benyttes bør bestemmes af det produkt, du ønsker at skabe, og vi er altid klar til at yde rådgivning i forhold til jeres opgave. Vi udfører fræsning af materialer i hårde og bløde metaller, rustfrit stål, titanium, aluminium, kobber og messing i alle legeringer, ligesom vi også er i stand til at udføre træfræsning.